Violoncelistul Andrei Ioniță, pe scena Sălii Radio
Andrei Ioniță a studiat la Universitatea de Arte din Berlin şi a fost deja invitat să cânte la Petit Palais – Paris, Berlin Konzerthaus şi Deutsche Oper. Artistul interpretează pe un instrument de colecţie: violoncelul Giovanni Battista Rogeri creat în 1671 și pus la dispoziţia sa de German Foundation for Musical Life.
Tomáš Brauner este dirijor şef al Filarmonicii din Pilsen (Cehia) şi dirijor principal invitat al Orchestrei Simfonice Radio Cehia.
Programul serii cuprinde „Concertul în si minor pentru violoncel şi orchestră” semnat de compozitorul ceh Antonin Dvořák, partitură considerată o “regină” a repertoriului pentru violoncel. Lucrarea a fost abordată de toți marii violonceliști ai lumii, ca Pablo Casals, Pierre Fournier, Jacqueline du Pré, Mischa Maisky sau Yo-Yo Ma. A doua parte a serii propune publicului „Simfonia nr. 3 în do minor”, ce aparține compozitorului francez romantic Camille Saint-Saëns, interpretată cu participarea Simonei Săndulescu la orgă. Saint-Saëns a considerat partitura ca pe un punct culminant al carierei sale artistice: "Am dat tot ceea ce puteam dărui. Ceea ce am realizat prin această lucrare nu voi mai reuși să mai ating vreodată."
Născut la București în 1994, violoncelistul Andrei Ioniță a început să ia lecții de pian la doar 5 ani și a urmat prima lecție de violoncel trei ani mai târziu. În prezent, tânărul artist român se perfecționează sub îndrumarea profesorului Jens Peter Maintz, la Universität der Künste (Universitatea de Arte) – Berlin.
Tomáš Brauner colaborează frecvent cu orchestre simfonice ca Orchestra Simfonică din Praga, PKF-Prague Philharmonia, Slovak Philharmonic, Philharmonie Südwestfalen, Orchestra Radio din Moscova, Orchestra of Colours – Atena, Janáček Philharmonic – Ostrava, Orchestra de Cameră din Praga etc. În anul 2010 a câștigat Competiția Internațională de Dirijat Dimitris Mitropoulos din Atena.