Noul în cea mai veche cafenea din Bucureşti
În lunga ei istorie, la mesele sale au stat figuri de seamă din high life-ul românesc al secolelor trecute, precum Mihai Eminescu, în vremea în care făcea parte din redacția ziarului „Timpul”. Clădirea, declarată monument istoric, găzduiește începând cu anul 2011 restaurantul Vecchio 1812, iar din anul 2012, Cafeneaua Veche readusă la viață odată cu aniversarea sa de 200 de ani. Campania de relansare a Cafenelei Vechi a fost distinsă cu Aur în cadrul ediției din acest an a celui mai important festival european de PR, Sabre Awards.
La 2 ani de la redeschiderea spațiului, restaurantul pășește într-o nouă etapă, lansând un nou meniu cu specific mediteranean, însă cu preparate inspirate de anotimpul rece. „Un nou meniu, de la conceperea sa pe hârtie, la primele experimente cu arome și texturi diferite, până la prezentarea și servirea sa către oaspeți este o adevărată provocare pentru întreaga echipă a unui restaurant,” spune Viorel Neacșu, Bucătarul-Șef al Cafenelei Vechi.
La numai 33 de ani, Viorel Neacșu are deja în spate o experiență bogată pe care o datorează nu doar anilor în care a lucrat ca bucătar profesionist, cât mai ales pasiunii pentru arta culinară, urmată încă din copilărie, și călătoriilor în care a experimentat nenumăratele arome ale bucătăriilor lumii. Încă de la redeschiderea din 2011, a pornit ca Bucătar-Șef al restaurantului, adunând în jurul său o echipă tânără și talentată, mereu în căutarea unor modalități de a-și surprinde oaspeții prin nota personală adăugată fiecărui preparat. De-a lungul timpului, Viorel Neacșu a fost mai mult decât liderul echipei de bucătari și s-a implicat în toate aspectele dezvoltării restaurantului, devenit unul dintre cele mai apreciate din Centrul Vechi. Începând cu această toamnă, un nou Bucătar-Șef s-a alăturat Cafenelei Vechi, Augustin Paraschiv, cel de la care Viorel Neacșu a învățat secretele meseriei de bucătar profesionist.
Noul meniu al Cafenelei Vechi (Strada Covaci Nr. 16) poate fi degustat începând cu luna noiembrie.