File de istorie: 18 ianuarie
Kevin Costner s-a născut pe 18 ianuarie 1955, în Lynnwood, California. Este cel mai tânăr dintre cei trei copii ai lui Sharon Rae Costner și William Costner. A studiat marketing la Universitatea de stat din California în Fullerton, iar apoi a devenit interesat de teatru. A absolvit în anul 1978. S-a angajat în domeniul marketingului unde a lucrat doar o lună, hotărându-se apoi să lucreze în actorie.
A debutat în 1974, în filmul "Sizzle Beach USA". A urmat workshop-uri de teatru, mergând pe la diverse audiții, pentru ca apoi să reușească să impresioneze regizorii care însă nu știau încă cum și unde l-ar putea folosi. Primele lui roluri au fost de figurație în "Night Shift" (1982) și în continurea acestuia "Frances" (1982). Costner a fost distribuit de regizorul Lawrence Kasdan în rolul sinucigașului ce motivează subiectul la "The Big Chill" (1983). Adevărata lui lansare s-a produs însă patru ani mai târziu, când apare pe ecrane în două filme: "No Way Out" și "The Untouchables". Bazându-se pe succesul financiar al acestor filme, Costner a putut să-și facă debutul și ca regizor. Costner a regizat filmele "The Postman" (1997) și "Dances with Wolves" (1990).
Actorul Kevin Costner și soția sa, Christine Baumgartner, au devenit părintii unui băiețel. Numele ales pentru noul venit pe lume a fost Cayden Wyatt. Acesta este primul copil al cuplului și al cincilea al lui Costner. Actorul mai are încă trei copii din mariajul anterior cu o colegă din facultate, Cindy Silva, de care a divorțat în anul 1994. Liam, în vârstă de 10 ani, este fiul lui Costner dintr-o relație cu Bridget Rooney.
Kevin Costner a fost recompensat cu o stea pentru filmele sale, amplasată în partea de nord, aria 6800, pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.
Carmen Tănase (n. 18 ianuarie 1961, Ploiești) este o actriță de teatru, film și televiziune din România.
A urmat, între 1980 și 1984, cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București, secția Actorie, la clasa profesoarei Olga Tudorache și a asistentei Adriana Popovici. I-a avut drept colegi de promoție pe Bogdan Gheorghiu, Radu Duda (Alteța Sa Regala Principele Radu al Romaniei), Patricia Grigoriu, Marina Procopie, Dan Bădărău, Carmen Ciorcilă, Mihai Verbițchi și (de la clasa Sandei Manu) Oana Pellea, Carmen Trocan, Mioara Ifrim, Luminița Stoianovici, Răzvan Popa, Cristian Rotaru, Adrian Păduraru, Claudiu Istodor. Ca studentă a jucat, printre altele, în Demonii, dramatizare după romanul omonim de F.M. Dostoievski, Joia dulce, după John Steinbeck, și Suflete tari de Camil Petrescu (spectacol de absolvire). A debutat pe o scenă profesionistă alături de Olga Tudorache și de Radu Duda, colegul ei de la Actorie, în rolul Foca din piesa Fluturi, fluturi de Aldo Nicolaj, regizată de Cristian Hadjiculea la Teatrul Foarte Mic din București (data premierei: 26 octombrie 1982), spectacol preluat ulterior de Teatrul Național din Iași. Între 1984 și 1990 a fost actriță la Teatrul Național "Vasile Alecsandri" din Iași, fiind repartizată inițial la secția suceveană a acestuia, împreună cu Radu Duda, Bogdan Gheorghiu, Carmen Ciorcilă, Adrian Păduraru, Răzvan Popa, Cristian Rotaru, Mioara Ifrim și alți câțiva tineri absolvenți de teatru din țară. Din anul 1990, Carmen Tănase este actriță la Teatrul Odeon din București.
Carmen Tănase a fost căsătorită cu criticul de teatru Victor Parhon (n. 5 aprilie 1943, Iași – d. 4 august 2000, București). Are un fiu, Tudor Parhon (n. 1989), absolvent de regie de film.
Bogdan Lobonț (n. 18 ianuarie 1978, Hunedoara) este un fotbalist român care evoluează pe postul de portar la clubul italian AS Roma. În plus joacă pentru echipa națională de fotbal a României din 1998.
A început cariera profesionistă de fotbalist la FC Corvinul Hunedoara, unde a rămas până 1997, când a semnat pentru Rapid București. A avut succes la Rapid, iar în 2000 a ajuns la Ajax. La început a fost greu pentru Lobonț, care n-a reușit sǎ aibǎ un loc stabil în echipǎ și în 2002 a fost împrumutat pentru un an de Dinamo București, unde a jucat 22 de meciuri.
Când s-a întors la Ajax a devenit primul portar pentru echipǎ până în 2005, pierzând apoi locul de titular și jucând rareori. A fost transferat la Fiorentina în ianuarie 2006, jucând în locul portarului Sebastien Frey, care era accidentat.
În data de 31 august 2009, ultima zi de transferuri în campionatele europene, Bogdan Lobonț a fost împrumutat de către Dinamo București la clubul italian AS Roma, vreme de un sezon, însă a prins rar poarta italienilor. Totuși, în vara anului 2010, romanii au decis să-l cumpere definitiv pe Lobonț, în schimbul căruia au plătit 800.000 de euro.
Meciul de debut al lui Lobonț pentru România a avut loc în 1998, împotriva reprezentativei Liechtensteinului. A devenit curând titular la echipǎ, fiind considerat un portar solid și a jucat 78 de meciuri pentru România (până în septembrie 2010). În martie 2008 a primit Medalia „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru rezultatele obținute în preliminariile Campionatului European și pentru calificarea la turneul final din 2008.