Deep Forest Fest: Primul festival de muzică electronică de la Vâlcea
Festivalurile inundă România în fiecare vară. Dacă te uiți la toată suita de festivaluri, care mai de care mai creative, care știu să pună în valoare munții, marea, pădurile, monumentele istorice sau tehnologia, realizezi că festivalurile de muzică sunt cea mai bună formă de promovare a țării.
În Olanda, festivalurile au ajuns la un număr fabulos de 30-40 pe an. Sunt cele care au pus lacătul cluburilor pentru că olandezii au preferat să își petreacă weekend-urile la festivaluri. Așa că în calitate de pasionat de muzică, olandezul Mich (Michel Ruijs) a simțit că Râmnicu Vâlcea fix de asta are nevoie, de un festival de muzică electronică – Deep Forest Fest, mai ales că și în România a crescut foarte mult consumul de astfel de evenimente. Mich este un mare iubitor de festivaluri, el având ocazia să meargă la primele ediții ale celor mai faimoase festivaluri ale prezentului: White Sensation, Tomorrow Land etc.
Nu există corabie fără căpitan
Mich este un antreprenor olandez care a vizitat România în urmă cu 12 ani și s-a stabilit aici împreună cu familia acum doi ani. Este îndrăgostit iremediabil de România. Pasiunea lui pentru festivaluri, dobândită în Olanda, dar și spiritul lui antreprenorial l-au făcut să demareze organizarea acestui festival. Este genul self-made entrepreneur care a ajuns de la zero to hero.
A gestionat business-uri în Olanda și nu numai, în toate industriile posibile și imposibile: a avut un beach restaurant, un business cu motociclete, dar și o cafenea. Iar acum este investitorul (business angel) acestui festival. Lui Mich i s-au alăturat Cristian Toma (organizator), iar ulterior au venit în echipă Roxana Dinescu și Vlad Ciocănau. Roxana este Marketing & Communication Manager al festivalului, iar Vlad este Events manager.
„Nu există corabie fără căpitan, iar corabia noastră îl are pe Tomy (n.r. Cristian Toma). El este cel care împreună cu Mich a plănuit totul de la zero și care ne-a cooptat pe Roxana și pe mine în echipă. Toate pentru că muzica și bucuria de a vedea oamenii dansând și simțindu-se bine ne unește pe toți patru”, explică Vlad Ciocănău. „Energia pozitivă a lui Tomy și încrederea în acest proiect ne fac pe toți să îl urmăm”.
Tomy este un fost om de radio, actualmente DJ și om de evenimente de mai bine de 20 de ani. S-a ocupat de evenimente private, dar și corporate, apropiindu-se de cifra de 1000 de evenimente organizate împreună cu echipa sa.
„Pentru mine este foarte importantă seriozitatea și ca ceea ce faci să fie din pasiune. Ca să am succes am muncit mult și din păcate am sacrificat cel mai prețios lucru – timpul dedicat atât mie cât și familiei mele – fiindcă atunci când am un proiect mă implic cu toată ființa mea, nu pot altfel”. Contrar a ceea ce credem mulți despre Râmnicu Vâlcea, organizatorii festivalului spun că locuitorii orașului sunt foarte tineri și mulți sunt pasionați de muzică electronică. Este prima ediție, așa că cei patru au muncit din greu să aducă artiști străini și români de notorietate internațională precum Reboot, Oxia, Never dogs, Alex Kennon, Chelina Manuhutu, Adrian Eftimie, Optick și alții. „Ne așteptăm ca la prima ediție, 70% din prezența la festival să fie asigurată de tinerii din Vâlcea și împrejurimi”.
Scurtă prezentare a celorlalți doi membri ai echipei
Vlad Ciocănău, Events Manager: actualmente Change Management Adviser. Are o carieră de mai bine de 11 ani în corporație, în care a avut roluri diferite – de la Sales până la Country Manager, funcție pe care a ocupat-o în ultimii 6 ani de carieră. Cu abilități dobândite pe când studia în America, cu certificare în project management, metode Lean și Six Sigma, și nu în ultimul rând „cu ochiul exersat pe probleme de safety, legal și people management”.
Roxana Dinescu, Marketing&Communication Manager: este doctor în comunicare și managment, doctorat pentru care și-a făcut cercetarea la Paris. Apoi s-a întors în țară și a lucrat în publicitate, dobândind o vastă experiență în gestionarea comunicării unor conturi mari din categoriile retail, telecom, băuturi energizante.
Detalii organizatorice Deep Forest Fest
Deep Forest Fest va avea loc în perioada 28-30 iunie, la doar 3 km de Râmnicu Vâlcea și 177 de km de București, în pădurea Goranu, pe Platoul Feteni (pentru cunoscători). Este un platou de peste 40 de mii de metri pătrați pus la dispoziție de autoritățile locale. Pentru cazare, organizatorii au anunțat că au deja parteneriate cu hoteluri care oferă reduceri. Cei care își doresc experiența 100% de festival se pot caza în corturi chiar în locație, unde există camping gratuit cu dușuri, toalete, pază și lumină. Vor fi peste 1000 de locuri de parcare puse la dispoziție gratuit, dar și linii de transport special destinate festivalului. DJ-i locali vor mixa live pe durata transportului din centrul orașului până la locație, pentru a-i introduce pe participanți în atmosfera electrizantă a festivalului.
Foto cu echipa Deep Forest Fest: Daniel Tolea, paparatzi.ro
Articol preluat din numărul 256/aprilie 2019 al Revistei CARIERE. Pentru detalii legate de abonare, click aici.