„Țesături periculoase” la Muzeul Antipa
Doar 200 dintre cele 44.000 de specii de păianjeni cunoscute în prezent sunt considerate a fi periculoase. Aversiunea sau frica de păianjeni, alimentate de literatura și filmele comerciale, determină oamenii să aibă uneori reacții exagerate față de ei, generând frici patologice de tipul arahnofobiei. Intenția acestui proiect este să ofere o nouă perspectivă asupra comportamentului păianjenilor și să schimbe modul de raportare al publicului față de aceste specii destul de puțin cunoscute.
Citește și Martie vine cu acces liber la recitaluri Mozart și Beethoven
Cu ajutorul terariilor din sticlă, care permit o expunere în condiții de siguranță, „Țesături periculoase” oferă o fascinantă incursiune în lumea acestor misterioase viețuitoare, punând la dispoziția vizitatorilor informații despre obiceiurile și principalele lor caracteristici, cum se adaptează ele la mediul înconjurător, rolul pe care-l joacă în ecosistem, precum și modul în care specialiștii le studiază.
Printre speciile prezente în această perioadă la Muzeu se numără:
•Latrodectus mactans, cunoscută și sub numele de „Văduva neagră”,
•Theraphosa blondi e un specimen agresiv, ușor veninos.
•Acanthoscurria geniculata, o tarantulă de culoare neagră, cu încheieturile picioarelor albe, pe care o întâlnim în Brazilia.
•Androctonus australis, întâlnit în Algeria, Ciad, Egipt, Libia, Mauritania, Somalia, Sudan, Tunisia, Arabia Saudită și Mali. Este un specimen agresiv, foarte veninos, cu o constituție masivă, activ în timpul nopții.
Citește și Wild Tales, o comedie neagră de Oscar, deschide TIFF 2015
Expoziția poate fi vizitată de marți până vineri între orele 10:00-18:00 (ultimul vizitator intră la ora 17:00) iar sâmbăta și duminica între 10:00-19:00 (ultimul vizitator intră la ora 18:00). Prețurile biletelor sunt de 10 lei/copil/student/pensionar și 15 lei/adult. Copiii cu vârste mai mici de 3 ani au acces gratuit.