Pe 13 noiembrie aflăm care este capitala tineretului din România
Suma de 50.000 de euro reprezintă atât un punct de pornire pentru finanțarea proiectelor propuse de orașul câștigător, cât și o resursă disponibilă pentru contribuția proprie în atragerea de surse adiționale de finanțare. După decernarea premiului, inițiatorii programului vor continua eforturile de mobilizare a unor parteneriate publice și private pentru susținerea programului.
Orașul care va purta titlul de „Capitala Tineretului din România” va fi desemnat de un juriu independent, din care vor face parte reprezentanți ai unor instituții publice, ai sectorului neguvernamental și ai celui privat, cum ar fi : Andrei Popescu – Secretar de Stat, Ministerul Tineretului și Sportului; Vlad Ștefan – Președinte, Consiliul Național al Elevilor; Vlad Cherecheș – Președinte, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România; Mihaela Gîrleanu – Director Executiv, Organizația Națională „Cercetașii României”; Traian Ispasiu – Vicepreședinte Promovare, Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România ș.a.
Juriul va analiza fiecare candidatură primită în funcție de o serie de criterii, printre care motivația care a stat la baza fundamentării candidaturii, coerența viziunii, a misiunii și a obiectivelor și corelarea proiectelor propuse cu strategii și documente de politici publice de tineret. Data limită până la care pot fi depuse candidaturile complete pentru titlul de „Capitala Tineretului din România” este 14 octombrie.
Orașul câștigător va fi anunțat în data de 13 noiembrie, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Timișoara, primul oraș din România care a primit titlul de „Capitala Tineretului din România” și care și-a asumat pionieratul programului în perioada 2 mai 2016-1 mai 2017.