Creative Fitness Studio, un program pentru dezvoltarea şi exersarea intensivă a creativităţii
Ideea acestui tip de antrenament a apărut în urma unor chestionare aplicate în cadrul membrilor şi partenerilor Fundaţiei, care şi-au afirmat atât dorinţa, cât şi marea nevoie de creativitate în toate aspectele vieţii – profesională şi personală. Ca rezultat general al cercetării, creativitatea este asociată cu găsirea soluţiilor la probleme şi generare de idei noi, având aplicabilitate în orice departament. Utilitatea ei acoperă procese de la depăşirea diverselor provocări, probleme de poziţionare, comunicare şi interacţiune umană, până la dezvoltarea de noi produse şi soluţii de marketing şi vânzări.
“Aşa cum la o sală de sport te antrenezi pentru dezvoltarea şi menţinerea masei musculare, la studioul nostru vii, îţi antrenezi creierul şi îţi păstrezi tonusul creativ. Creativitatea este un dar pe care îl avem cu toţii, însă pe care îl folosim mai mult sau mai puţin, în funcţie de cât de conştienţi suntem. Creativitatea se descoperă şi se antrenează. Tot ea ne duce la progres şi inovaţie”, este de părere Beatrice Weber, reprezentant al Fundaţiei Friends For Friends.
De la iluzia lui "nu se poate" la explorarea lui "cum se poate?".
Cei doi traineri, profesionişti cu experienţă de peste zece ani în educaţie şi industriile creative, motivează acest nou concept: “Creativitatea este mai mult invidiată decât practicată. Oricine poate să treacă peste aceste prejudecăţi poate să-şi pună creativitatea la lucru. Este doar o problemă de antrenament şi suflu”, crede Vlad Ioan Tausance. În viziunea Sandrei Ghiţescu “creativitatea este abilitatea de a trece în mod jucăuş de la iluzia lui "nu se poate" la explorarea lui "cum se poate?". Antrenarea acestei abilităţi este un prim pas către crearea unei noi realităţi, în care nu mai suntem victimele contextului, ci stăpânii jocului”.
Serile de joi – rezervate pentru refacerea echilibrului – vor fi întâlniri inspiraţionale petrecute în compania unor invitaţi pe măsură, toate antrenamentele având loc în mansarda fundaţiei, din strada Brezoianu nr.4.