Acest CEO a învăţat din propria experienţă de tată şi a schimbat politica beneficiilor acordate angajaţilor
- DocuSign, companie ce oferă un serviciu de semnătură digitală pentru documente, a extins în februarie 2017 perioada concediului parental.
- Acum, angajaţii care au un nou-născut pot sta acasă, pe banii firmei, timp de şase luni.
- Dan Springer, CEO-ul companiei, susţine că a luat această decizie după ce a realizat cât de grozav e să ai mai mult timp pe care să îl petreci cu copiii tăi.
Business Insider spune povestea lui.
Cu mult înainte de a prelua frâiele DocuSign, Springer îşi împărţea timpul între rolul de tată singur, cu doi copii, respectiv cel petrecut la conducerea firmei Responsys.
"A fost foarte greu să încerc să fac ambele lucruri bine, să conduc o companie şi să îmi cresc cei doi băieţi", mărturiseşte acesta.
Totul s-a schimbat când Oracle a cumpărat Respnsys cu 1,6 miliarde de dolari în 2014. În urma tranzacţiei, el a decis că e cazul să apese puţin frâna în carieră şi să se dedice mai mult familiei, aşa că a devenit consultant la câteva companii şi s-a băgat în câteva consilii de administraţie. Acest lucru i-a permis să aibă mai mult timp pentru băieţii lui. "Reuşeam să le fac micul-dejun în fiecare dimineaţă şi să luăm cina împreună în fiecare seară, dar şi să fiu prezent la antrenamente, la meciuri şi la alte evenimente din viaţa lor. Iar legătura noastră s-a întărit şi mai mult!", spune acesta.
Abia după ce unul dintre băieţi a intrat la facultate, iar celălalt în ultimul an de la liceu, Springer a acceptat rolul de CEO la DocuSign.
Iar la scurt timp după aceasta, departamentul de HR al companiei i-a propus să extindă perioada de concendiu parental plătit la şase luni. Iar el a acceptat cu plăcere: "Perioada petrecută cu băieţii mei a fost de-a dreptul minunată, aşa că am sprijinit această schimbare. Nu ar fi grozav ca toată lumea să poată petrece mai mult timp cu copiii lor?".
Există şi o componentă de flexibilitate, astfel că perioada de şase luni de concediu plătit poate fi luată oricând în primul an de la naşterea copilului.
Springer a spus că cel mai mult i-a ajutat pe părinţii singuri. "E mult mai greu să nu ai un partener care să te ajute în creşterea copiilor, presiunea e mult mai mare", explică acesta.