4 lideri de top țin lecții de leadership în cadrul conferinței Concert de Leadership
Leadership Concert are ca obiectiv să inspire liderii și managerii să își organizeze echipa în armonie cu muzica și cultura organizațiilor în care activează și, precum o orchestră, să atingă excelența profesională și personală.
În fața unui auditoriu format din 750 de reprezentați de top ai mediului de afaceri și social din România, 4 adepți practicanți ai culturii de leadeship vor interpreta partitura viziunii lor asupra elementelor definitorii ale unui adevărat lider și vor prezenta factorii-cheie în motivarea echipelor care țintesc performanțe de excepție:
- Dan Pascariu – Președinte Unicredit Țiriac Bank și Tarom;
- Raed Arafat – Secretar de Stat, Ministerul Sănătății, Fondator al Serviciului de Ambulanță SMURD;
- Leslie Hawke – Președinte Asociația OvidiuRO, o asociație dedicată susținerii copiilor din familii defavorizate și de romi pentru participarea la programe de educație pre-școlară;
- Radu Georgescu – Președinte și Fondator GECAD Group.
Întrebat dacă leadership-ul este o calitate înnăscută sau cultivată în timp, Dan Pascariu declară că „pentru mine leadership-ul este o formă de artă și, așa cum un artist care este talentat n-are cum să reușească dacă nu lucrează, exersează sistematic, tot așa, o persoană ce are calități native de lider n-are cum să le pună în valoare dacă nu face eforturi continue de autodezvoltare. Am avut ocazia să văd mai mulți oameni mai puțini talentați, care au perseverat și au reușit în viață, decât oameni foarte talentați care, bazându-se numai pe talent, n-au făcut niciun un alt efort și au eșuat”.
Radu Georgescu consideră, însă, că „liderii, în general, se cresc și se descoperă. Un copil care e șeful clasei de când e mic până când ajunge la facultate, e foarte posibil să fie lider și ca adult. Dar, de asemenea, un lider la maturitate poate ajunge acolo și dacă nu e șeful clasei. Unii își descoperă calitățile de lider în timpul anilor de școală, de liceu sau de facultate, își cultivă singuri aceste calități dar, de multe ori, cresc cu ajutorul celor din jur, cu mai multă experiență. Așa ajung să fie lideri. În ambele cazuri cred totuși că trebuie să existe și un «sâmbure» de lider în propriul ADN”.
O altă viziune cu privire la succesul și marile provocări ale unei femei-lider în spațiul non-guvernamental o ofera Leslie Hawke, care mărturisește că „nu cred că succesul în lumea ONG-urilor este mai greu de obținut pentru femei sau bărbați, așa cum nu cred asta nici în afaceri sau politică. A conduce o organizație de caritate este, într-un fel, o activitate potrivită pentru o femeie – multe soții de politicieni se ocupă cu activități caritabile. Cred că cea mai mare provocare pentru un manager în acest domeniu este să faci față unei anumite epuizări psihice care apare cu timpul”.
Inspirația muzicală a Concertului de Leadership va fi asigurata de 2 artisti excepționali într-un turnir al instrumentelor care vor puncta fiecare discurs de leadership:
Alexandru Tomescu, violonist de renume mondial, câștigător al premiului Stradivarius Elder-Voicu, un fervent activist social, Ambasador al Asociației Hope and Homes for Children, și
Nicolae Dumitru, pianist recunoscut în România și pe plan internațional, fondator al unui program social de găsire a talentelor muzicale în rândul copiilor provenind din familii sărace.
Invitatul special al serii este Maestrul Giorgio Fabbri, un muzician de excepție (dirijor de orchestră, interpret și compozitor) și un renumit trainer, expert în dezvoltarea leadership-ului.
Evenimentul își propune să inspire managerii și, în general, oamenii de afaceri să își organizeze echipele în armonie cu muzica și cultura organizațiilor în care activează și pe care le conduc, iar, precum sincronia perfectă a unei orchestre, să atingă excelența profesională și rezultate remarcabile.
Pentru mai multe informații despre marele eveniment și cum puteți să vă rezervați un loc în sală, click aici.