Relocarile provoaca ingrijorari
Potrivit cercetarilor companiei, cei mai predispusi la a pleca in alte tari sunt oamenii cu studii superioare (78%), in timp ce angajatii mai slab calificati manifesta mai putin aceasta tendinta (37%). Dintre angajatii intervievati, cei mai receptivi la a-si schimba domiciliul pentru oportunitati de angajare sunt persoane cu varsta pana in 30 de ani.
In ceea ce ii priveste pe angajatori, acestia vad in relocare un fenomen ingrijorator, care duce adesea la pierderea talentelor locale. Solutiile par putine. Cu toate ca niste salarii mai mari si sansa de a avansa in cariera reprezinta motivatii puternice pentru angajati, contactul cu o noua cultura si posibilitatea de a-si insusi o noua limba, au o contributie importanta in decizia de emigrare.
Rezultatele studiilor mai arata ca 3% din populatia lumii lucreaza in afara tarii natale, acesta fiind cel mai mare procent din istorie. Specialistii sustin ca, in prezent, tendinta este de globalizare a fotei de munca. In timp ce SUA sunt cea mai populara destinatie de relocare, urmata de Marea Britanie, Spania, Canada si Australia, cei mai multi angajati care aleg sa emigreze provin din Filipine, Irlanda si Brazilia.
a:2:{s:4:"link";s:32:"http://www.management-issues.com";s:5:"title";s:31:"Relocarile provoaca ingrijorari";}