Angajatorii nu iau in seama stresul
Dintre angajatorii care au participat la cercetare, 48% spun ca stresul cauzat de numarul mare de ore petrecute la munca le afecteaza performantele in afaceri. Cu toate acestea, numai cinci procente dintre ei iau masuri in ceea ce priveste aceasta problema. De asemenea, 29% dintre angajatori cred ca stresul cauzat de utilizarea crescuta a telefoanelor mobile sau a accesoriilor digitale personale duc la o performanta scazuta in businessul in care activeaza, insa numai 6% fac ceva pentru a diminua aceasta problema.
Un alt sondaj al Watson Wyatt releva faptul ca 40% dintre angajati considera stresul ca fiind unul dintre cei mai impor-tanti trei factori ce ii determina sa paraseasca o companie. In schimb, angajatorii omit sa puna stresul in topul cinci al motivelor care, in opinia lor, i-au determinat pe angajati sa demi-sioneze.
Potrivit directorului pe dome-niile sanatate si productivitate din cadrul Watson Wyatt, Shelly Wolff, majoritatea companiilor nu iau in seama gradul in care stresul le afecteaza activitatea. Stresul apare in special din cauza sarcinilor dificile, a prioritatilor slab definite si a flexibilitatii reduse la locul de munca. Necombaterea stresului duce, printre altele, la cresterea cheltuielilor destinate sanatatii si la o rata mai mare a absenteismului la serviciu.
a:2:{s:4:"link";s:21:"http://www.hr.blr.com";s:5:"title";s:35:"Angajatorii nu iau in seama stresul";}