Oamenii de ştiinţă au făcut o descoperire importantă despre depresie
Studiul realizat de o echipă de cercetători de la Stanford University şi The Rockefeller University arată că persoanele care suferă de depresie au un nivel scăzut de acetil-L-carnitină în sânge, o substanţă care ajută corpul să producă energie.
Potrivit USA Today, aceasta e produsă în mod natural de organism, dar iată că apare un deficit în cazul celor care au această boală.
Natalie Rasgon, unul dintre autorii studiului, a spus că descoperirea este importantă, căci reprezintă încă un pas înainte pentru a înţelege mai bine mecanismele declanşării şi tratării depresiei.
Interesant este faptul că experimentele au arătat că pacienţii cu acest diagnostic aveau un nivel scăzut de acetil-L-carnitină. În fapt, cu cât mai gravă era depresia, cu atât substanţa respectivă se regăsea într-ă măsură mai mică în sânge.
Dacă experimentele pe animale au fost de succes, în sensul că şi-au revenit după ce le-a fost administrat compusul, la oameni acestea încă nu sunt finalizate.
Prin urmare, experţii ne sfătuiesc să nu luăm de capul nostru suplimente ce conţin acetil-L-carnitină, căci încă nu se ştie dacă sunt eficiente sau nu.
Cercetarea e importantă pentru că depresia tinde să devină boala secolului XXI. În ultimul deceniu s-a înregistrat o creştere a cazurilor diagnosticate cu această boală, la nivel mondial, cu 18%.
Circa 350 de milioane de oameni, în lume, suferă de depresie, femeile fiind afectate într-un număr mai mare decât bărbaţii, potrivit datelor publicate de OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii).
CITEŞTE ŞI:
- De ce este depresia boala acestui secol şi cum poţi scăpa de ea
- Depresia la birou: Eşti de vină tu sau locul de muncă?
- Burnoutul nu este nici stres, nici oboseală, nici depresie, ci este o criză a individului în raport cu munca sa