Ne pierdem printre megabiţi. Nu există viaţă în companie fără tehnologie
La capitolul Roboţi, 80% dintre profesioniştii în resurse umane cred că angajații cu venituri medii vor avea roboți care să-i asiste în diferite activități legate de muncă – deși majoritatea nu se așteaptă la apariția acestor tipuri de roboți până în 2020.
De asemenea, aproximativ 60% respondenți ar fi dispuși să aleagă un altfel de dispozitiv în locul laptopului, pe care să îl folosească atât la serviciu cât și în interes personal.
Cu toate acestea, aproximativ 40% ar alege totuși un laptop pentru a-l folosi atât la serviciu, cât și pentru uz personal.
Citeşte şi: Nebunie corporatistă: un sfert din angajaţi s-ar face colegii lui Curiosity
Se presupune, ca peste 5 ani, cel mai conectat dispozitiv al unui angajat va fi un smartphone, după părerea celor mai multi respondenți.
Generaţii diferite, utilizare a tehnologiei diferită
Angajații aparținând Generației Y pot îndeplini sarcinile mai rapid dacă li se permite folosirea dispozitivelor mobile și aplicațiilor, în loc de desktop-uri, laptopuri sau notebook-uri, cred 7 din 10 profesioniști în resurse umane.
Pe de altă parte, doar un sfert dintre profesioniștii în resurse umane ai Generațiilor X și Y sunt de părere că website-urile vor fi întotdeauna importante. De asemenea, un sfert dintre aceștia au indicat faptul că se bazează doar pe folosirea aplicațiilor pentru a-și îndeplini sarcinile de serviciu pe parcursul unei zile.
Cum fiecare companie are angajaţi supereficienţi, peste 40% dintre angajații care aparțin Generațiilor X și Y și aproape 60% dintre profesioniștii în resurse umane se consideră a fi persoane capabile să realizeze mai multe activități în același timp (Supertasker).
Cea mai mare parte a celor implicați în studiu declară că preferă să realizeze mai multe sarcini în același timp folosind smartphone-ul.