Schimbare majoră făcută de Twitter. Ce se întâmplă cu mesajele postate pe rețeaua de socializare
Președintele SUA, Donald Trump, a fost primul care a profitat de această inovației, postând un mesaj de 216 caractere despre discursul ținut în timpul vizitei sale în Coreea de Sud.
''Am mărit numărul limită de caractere! Vrem ca toată lumea să se poată exprima mai ușor și mai rapid'', a fost mesajul postat de companie pe pe contul său de Twitter. În schimb, Jack Dorsey, fondatorul rețelei, a ales un anunț mai sobru: ''140+140!''
''Scopul nostru este să mărim numărul de caractere, păstrând în continuare viteza și concizia care au consacrat Twitter'', au explicat reprezentanții rețelei sociale care a testat recent modificarea pe conturile câtorva utilizatori.
Testele fiind considerate reușite, ''lansăm schimbarea în toate limbile'' cu alfabet latin pentru care limita de 140 de caractere era problematică, spre deosebire de japoneză, coreeană sau chineză, limbi mai compacte, informează Twitter. Compania a ajuns la concluzia că limita de 140 de caractere îl face pe utilizator să piardă timpul modificând sau editând mesajul, cu riscul de a renunț de tot la a mai utiliza Twitter.
După ce compania a anunțat, în septembrie, demararea testelor pentru mărirea numărului de caractere, informația a stârnit o avalanșă de reacții, unii dintre utilizatori amuzându-se să testeze noua caracteristică, în timp ce alții au folosit prilejul pentru a-l ironiza pe președintele Donald Trump. Anunțul nu i-a impresionat pe investitori, acțiunile înregistrând o scădere de 0,31%, până la valoarea de 19,57 dolari, pe piața electronică, după închiderea Wall Street în jurul orei 02:30 GMT.