Programul de lucru flexibil ar putea deveni un beneficiu relevant la angajare
S-au săturat să lucreze în ,,acvarii’’, în centre de afaceri aglomerate, unde problemele cu aglomerația, mobilierul înghesuit și traficul de coșmar le fac viața tot mai dificilă. Vorbim în special de angajații marilor companii care lucrează în zona Pipera (București) și în alte zone aglomerate, acolo unde s-a construit în neștire, fără să se țină cont de regulile urbane, de la infrastructura de transport la asigurarea unui mediu ambiant prietenos, cu spații verzi și zone de relaxare.
Pe primul loc, cu 64%, s-a situat pachetul salarial, urmat de soliditatea firmei (43%) și de programul flexibil (22%) realizat de Frames Media Network și Train Your Brain. Pe locurile următoare, în topul beneficiilor, apar mașina de serviciu, decontarea transportului, laptopul și telefonul mobil și, în creștere semnificativă, suportul financiar pentru traininguri și asigurările medicale private. Respondenții au mai menționat, printre altele, abonamentul la sala de sport, decontarea mesei de prânz și reducerile la diverși parteneri comerciali.
Potrivit unul alt studiu realizat de platforma BenefitOnline.ro* în baza datelor de anul trecut(* o platformă ce permite angajaţilor să îşi aleagă, dintr-o gamă largă, beneficiile extrasalariale), cele mai accesate beneficii au fost din categoria celor deductibile: tichetele de masă reprezentând 52% din bugete.
În topul preferinţelor angajaţilor români s-au mai aflat anul trecut şi cadourile (oferite sub formă de carduri cadou la retaileri importanți, tichete sau vouchere de cumpărături etc.) – aproape 24% – precum și decontarea serviciilor de transport în comun sau a carburantului – 10,5%.
Vacanțele în România s-au situat pe locul al 4-lea, accesarea lor realizându-se prin intermediul voucherelor de vacanță.
Pensiile facultative – pilonul 3, activitățile din zona sport & wellness și sănătate (categorie ce include abonamente la rețele private de sănătate, asigurări de sănătate, servicii stomatologice) s-au regăsit de asemenea în preferințele angajaților de anul trecut.