Compania Apple dă bani pentru protejarea și conservarea unei păduri de mangrove din Columbia
Pădurile de coastă absorb o cantitate imensă de carbon iar protejarea și refacerea acestora ar putea fi cheia pentru a ajuta la stoparea schimbărilor climatice. În ultimii 80 de ani lumea a pierdut jumătate din pădurile de mangrove.
În Columbia, pe o porțiune de coastă unde copacii cresc acum, Apple investește o sumă pe care nu a făcut-o publică pentru a proteja și restabili mangrovele într-o pădure de 27.000 de acri.
„Aceste păduri sunt esențiale pentru că sunt una dintre cele mai importante modalități de a lupta împotriva schimbărilor climatice – pot absorbi și depozita până la de 10 ori mai mult carbon decât o pădure terestră”, a declarat Lisa Jackson, vicepreședinte și responsabil cu proiectele de mediu, politici publice și inițiative sociale ale Apple, la summitul Global Climate Action care are loc zilele acestea la San Francisco, potrivit fastcompany.com.
Proiectul, care va implica atât plantarea în zonele degradate, cât și păstrarea copacilor care există în prezent, va ajuta la reducerea emisiilor cu o cantitate aproximativ egală cu cea a celor provenite de la autoturismele care vor actualiza hărțile Apple în următorul deceniu, făcând practic neutră amprenta de carbon la nivel de organizație.
Apple a mai investit în copaci și în trecut, ajutând la protejarea pădurilor mari care erau expuse riscului de vânzare către dezvoltatori. Colaborând cu o altă fundație, Conservation Fund, compania a dat banii pentru ca organizația non-profit să cumpere terenul și să introducă măsuri de protecție juridică pentru a se asigura că pădurea poate fi gestionată durabil în permanență. Compania a protejat sau a creat suficiente păduri pentru a compensa toate resursele consumate cu ambalajele produselor sale, menționează fastcompany.com.
De altfel ideea nu este nouă. Mai mulți magnați la nivel global și-au donat averile pentru a proteja pădurile. Și în România există o astfel de fundație care își propune să protejeze pădurile despre care Revista CARIERE a scris aici.
***Mangrovele se dezvoltă sub formă de hățișuri dese de arbuști, uneori sub formă de arbori de 30 m care sunt întotdeauna verzi. Se dezvoltă în zona de variație a nivelului mării din cauza mareei, între nivelul fluxului și cel al refluxului. Apar în zona estuarelor. (sursa wikipedia)