Un milion și jumătate de lei pentru meșteșugarii care își deschid o afacere
Din cei 200 de candidați din zece județe care s-au înscris în concurs, un număr de 152 au fost aleși să meargă mai departe. Ideile lor vizează revigorarea meșteșugurilor populare, dar răspund și nevoilor economice și sociale cu care se confruntă comunitățile în care locuiesc.
Prelucrarea lemnului și domeniul serviciilor – frizerii, organizare de evenimente, atelier de reparație a încălțămintei, centru de copiere și traducere a documentelor – sunt doar câteva dintre ideile câștigătoare.
„Încurajarea antreprenoriatului rural vine în întâmpinarea problemelor de natură economică pe care le au comunitățile de la țară și, simultan, combate fenomenul muncii în străinătate, departe de familie. Proiectul MADE IN RURAL susține meșteșugarii din satele României să învețe să-și transforme talentul într-o sursă de venituri constante, care să le schimbe viața în bine”, potrivit unui comunicat de presă.
Citește și Lipsurile domină psihologia antreprenorului român
Proiectul MADE IN RURAL, care se desfășoară în perioada 31 martie 2014-30 septembrie 2015, ajută la dezvoltarea meșteșugurilor și la stimularea antreprenoriatului în mediul rural. Cei care vor să-și înceapă mici afaceri primesc, gratuit, calificare, consiliere și mediere profesională, precum și sprijin pentru deschiderea unui business.
MADE IN RURAL se adresează micilor antreprenori din județele Alba, Bistrița-Năsăud, Constanța, Cluj, Dolj, Ialomița, Iași, Ilfov, Vaslui și Vâlcea.