Un australian care produce jucării a câștigat titlu de antreprenorul anului, acordat de Ernst&Young
Manny Stul a preluat compania Moose Enterprise, un producător de jucării cu mari dificultăți financiare și doar 10 angajați, în anul 2000. Antreprenorul australian a transformat afacerea în una de nivel global, compania fiind în acest moment, după nivelul vânzărilor, al patrulea jucător din Australia și al șaselea producător de jucării din Statele Unite. Cifra de afaceri a companiei preluate de pe marginea prăpastiei în 2000 a crescut de 72 de ori în ultimii 16 ani, jucăriile Shopkins și Little Live Pets devenind faimoase în peste 80 de țări.
Manny Stul este fiul a doi refugiați polonezi din cel de Al Doilea Război Mondial. A lucrat în domeniul construcțiilor înainte a începe în anul 1974 propria afacere, denumită Skansen. Prin inovație continuă și adaptarea ofertei la cerințele pieței, Manny a extins activitatea firmei, iar în anul 1993 aceasta a fost listată pe bursa australiană. El declară că nu a avut mentori și a intrat în antreprenoriat lipsit de experiență. „Fiecare decizie mi-a îmbunătățit abilitățile de a conduce afacerea și am învățat cum să cresc o afacere de succes”, declară Stul.
România a participat în acest an pentru a doua oară în finala mondială a competiției EY World Entrepreneur Of The Year. Dacă la prima participare, în 2015, delegația României a numărat opt membri, în acest an nu mai puțin de 20 de oameni de afaceri români de top și reprezentanți EY au susținut candidatura României în competiția desfășurată la Monte Carlo.
La fel ca și Manny Stul, antreprenorul român Levente Hugo Bara s-a dedicat în ultimii 16 ani creșterii propriei afaceri. Prin tenacitate și mult curaj, Levente Bara a transformat Supremia Grup în unul dintre jucătorii importanți la nivelul pieței europene de ingrediente alimentare. Grupul are peste 300 de angajați, exportă pe 4 continente și achiziționează materie primă din 80 de țări.
EY Entrepreneur Of The Year îi premiază pe cei care construiesc şi conduc afaceri de succes, recunoscându-le meritele prin programele regionale, naţionale şi globale organizate în peste 145 de oraşe din peste 60 de ţări.
55 de antreprenori calificați din 49 de ţări au concurat pentru marele premiu care a fost anunţat în cadrul unei ceremonii de premiere ce a avut loc la Monte Carlo. Aceștia cumulează venituri de 24 miliarde de USD, au înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 74% în ultimii trei ani și asigură peste 100 000 locuri de muncă.