”Prăjiturel”, o afacere dulce cu ingrediente 100% naturale
Amintiri dulci, în care aromele copilăriei se contopesc duios cu imaginea mamei robotind în bucătărie. Gusturi de altădată, oferite de ingrediente premium, 100% naturale, și multă pasiune. Deserturile copilăriei, reinterpretate într-un mod rafinat, produse de calitate, realizate cu suflet și respect pentru client.
Asta înseamnă Prăjiturel, un atelier de cofetărie, ce creează produse pe bază de comandă, o afacere de familie, pentru familie și prieteni.
”Eu am terminat Facultatea de Economie din cadru ASE și am avut mai multe job-uri până am decis să fac Intact Media Academy pentru a învață mai multe despre jurnalism. Am avut mereu dorința de a avea propria mea afacere. Când am lucrat pentru Money Magazine, am avut ocazia să vorbesc cu mai mulți antreprenori din diverse domenii și am realizat că asta îmi doresc să fac. Am învățat foarte multe lucruri din întâlnirile cu ei și am avut convingerea că se poate, că poți avea succes cu multă muncă și ambiție”, ne-a povestit despre începutul acestei afaceri Cătălina David, cea de la care a pornit totul în urmă cu 7 ani.
Îndrăgostită de deserturile cu care mama îi răsfățase toată copilăria pe ea, pe fratele său și pe cei foarte apropiați lor, s-a gândit că cea mai bună soluție ar fi să-și deschidă o ”afacere dulce”. Așa că i-a propus mamei să prepare prăjituri, iar ea să le vândă. Gustul bun, ingredientele de calitate și aspectul elegant al prăjiturilor le-a dat însă planurile inițiale peste cap. Cererea a fost atât de mare, încât mama a avut nevoie urgent de ajutor. La început timid, apoi din ce în ce mai serios, Cătălina a început efectiv să lucreze în laborator. Și-a dat seama că îi place să fie acolo, să își folosească creativitatea în ornarea produselor și să relaționeze cu clienții. Pasul următor a venit de la sine, s-a înscris la cursuri, s-a perfecționat, și apoi, împreună, mamă și fiică, și-au desăvârșit munca, ridicându-și hobby-ul la rang de artă. ”De vis”, ”extraordinar”, ”excelent”, sunt doar câteva dintre cuvintele prin care clienții descriu experiența Prăjiturel.
”Am reinterpretat dulciurile copilăriei”
”Mi-au plăcut mereu deserturile fresh, cu fructe și frișcă sau ciocolată albă. Mai nou, am descoperit că îmi place foarte mult gustul fisticului, de aceea am creat Tortul cu blat de nucă, cremă de fistic și cafea”, ne-a mărturisit Cătălina preferințele ei în materie de gust. De 7 ani însă, cel mai cunoscut și bine vândut tort al cofetăriei este Mousse-ul de ciocolată în 3 culori. Dar piesa de rezistență a anului 2019 rămâne categoric noua creație, Tortul Pralină, care a fost îndrăgit imediat de clienți.
Așa cum spuneam și la început, toate ingredientele folosite sunt din categoria ”Premium”, frișca este naturală, importată din Franța, iar ciocolata este belgiană. Fructele folosite sunt cumpărate de la furnizorii locali. Calitatea se reflectă în preț, dar principiul după care se ghidează cele două doamne cofetar este ”nu există ieftin și bun”, un principiu apreciat în primul rând de tinerele mămici și micuții lor, o categorie specială de clienți pentru care ”Prăjiturel” a ales să reinventeze dulciurile copilăriei.