Paşi către un proces de recrutare complet
Peste 25%. Atât reiese. La ce vă referiţi? Înainte de a vă explica, v-aţi întrebat vreodată care sunt beneficiile integrării tuturor funcţiunilor de HR? Cum s-ar desfăşura un proces automatizat în care fiecare funcţiune oferă informaţii de intrare pentru următoarea? Noi ne-am dorit să aflăm aceste aspecte şi-am desfăşurat un amplu studiu printre clienţii noştri. Acest demers a pornit de la unul dintre parteneri, care a decis să înlocuiască 6 aplicaţii care rulau separat cu Sincron – Talent Management. După finalizarea acestui proiect, cifrele au început să apară de la sine şi am dorit să le validăm şi cu ceilalţi clienţi care rulează aplicaţia completă. Un prim aspect îl constituie dimensiunea departamentului de HR. Cu cât acesta este mai mare, cu atât sunt mai mari decalajele de timp de la momentul în care o funcţiune de HR raportează până când datele devin informaţie utilă pentru o altă funcţiune. Opţiunea de integrare a proceselor elimină marea majoritate a sincopelor din sistem şi generează o serie de avantaje: informaţia introdusă la un moment dat este refolosită, se elimină mare parte din erorile umane şi nu se mai pierd informaţii, se depune considerabil mai puţin efort prin eliminarea informaţiei redundante. Acesta este însă doar un prim aspect şi el serveşte o viziune liniară a procesului de HR.
Prin integrarea tuturor funcţiunilor de HR se poate obţine mai mult. Procesul nu este liniar, există o serie întreagă de sinergii care reies din integrarea funcţiunilor de HR. Se poate raporta cumulat pe unu sau mai multe procese, iar de aici reies cifre care pot sta la baza unor decizii strategice.
Raportarea cumulată a proceselor de HR optimizează întreaga activitate
Cei 25% reducere de timpi la nivel de proces, despre care vorbeam la început, reies tocmai din asemenea sinergii. Am identificat la clienţii noştri câteva puncte cheie în care raportarea cumulată a proceselor de HR funcţionează şi contribuie la optimizarea întregii activităţi. Iată câteva exemple:
Performance + Training: recomandarea de formare generată din zona de Performance reprezintă input pentru prcesul de Training, iar raportarea comună Performance + Training oferă date despre evoluţia unor competenţe şi/sau obiective în urma procesului de formare.
Recrutare + Performance: performanţa ulterioară a fiecărui angajat este unul dintre indicatorii importanţi privind calitatea recrutării. De asemenea, în funcţie de particularităţile industriei şi penuria de specialişti se poate jongla asumat cu bugetele de recrutare şi training pentru a atinge obiectivele organizaţiei.
Citeşte mai mult pe hrmanageronline.ro