Matinalii sunt mai fericiţi şi mai sănătoşi decât „păsările de noapte“
Cel puţin aşa arată un studiu publicat de American Psychological Association, citat de ww.inc.com.
Studiul, la care au participat 700 adulţi voluntari de vârste diferite şi cu obiceiuri variate de culcare, a fost realizat de cercetătorii Renee Biss şi Lynn Hasher de la Universitatea din Toronto. Pe parcursul studiului, participanţii au raportat strarea de spirit şi felul în care se simt în mai multe momente ale zilei.
Ce au învăţat cercetătorii de la matinali?
Totuşi, matinalii sunt diferiţi între ei. De pildă, cei care obişnuiesc să-şi pună la punct programul pe o listă dis de dimineaţă s-ar putea să piardă aproape toată dimineaţa cu această sarcină, crede Andrew Jensen, consultant specializat în randamentul de business. Alţi matinali cred că trebuie să-şi noteze ce trebuie să facă a doua zi încă din seara precedentă. Asta îi ajută să doarmă mai bine. De asemenea, le place să înceapă munca cu cele mai dificile sarcini, pentru că sunt la apogeul productivităţii lor. Potrivit lui Jensen, matinalii au şi tabieturi dimineaţa şi le place să îşi verifice mailurile, să citescă şi navige pe internet.
În ceea ce îi priveşte pe cei care îşi petrec o mare parte a nopţii treji, aceştia au în mod evident o problemă mare cu butonul snooze. Deşi la început este foarte neplăcut, dacă cele şapte sau opt ore de somn pe noapte au fost respectate, păsările de noapte vor avea întreaga energie de care au nevoie.