Google te vrea! Iată ce joburi are disponibile pentru tine
Un om bun este bun, indiferent de locaţia sa. Mai ales că trăim într-o era a tehnologiei care facilizează genul de muncă pentru care gigantul IT militează, adică cea de la distanță. Acestea fiind spuse, orice român poate aplica la toate joburile pe care Google le pune la bătaie, mai ales dacă este multi-talentat.
„Căutăm următorul Noogler, adică cineva care este bun pentru job, pentru Google şi, mai ales, bun la foarte multe lucruri” – cam aşa sună anunţul de început pentru pagina despre recrutări.
„Lucrurile se mişcă foarte repede aici. La viteza internetului. Aşa că trebuie să fim foarte agili, atât în felul în care lucrăm dar şi în cel în care angajăm. Căutăm oameni multi-talentaţi, care iubesc provocările şi întâmpină cu braţele deschise schimbarea. Nu putem avea niciodată prea mulţi specialişti într-un anumit domeniu. Vrem oameni care sunt buni pentru Google, nu doar acum, ci pe termen lung”, se continuă introducerea în lumea Google.
Cam asta se caută în marea companie. Și procesul de recrutare este unul simplu, spun ei. Calea către angajarea ta la Google implică o discuţie cu unul dintre recrutori, un interviu telefonic şi un interviu în persoană la unul din birourile Google. Chiar şi aşa, pentru că aceasta nu este o companie oarecare, au schimbat puţin procesul de recrutare pentru a-l face mai interesant.
Joburi şi Internshipuri disponibile la Google
Dacă vreţi să munciţi pentru una dintre cele mai mari companii din lume, ideal ar fi să vă „scuturaţi” puţin CV-ul inainte şi apoi să verificaţi joburile disponibile. Totul găsiţi AICI. Compania caută diferite tipuri de angajaţi în toate locaţiile sale din întreaga lume, din SUA până în Japonia. Aşa că dacă vă simţiţi în stare şi credeţi că sunteţi material Google, atunci încercaţi.
În cazul în care sunteţi înteresat de o carieră la la Google, ACESTA este link-ul pe care trebuie să-l accesaţi. Aici veţi afla cum trebuie să trimiteţi un CV (şi de obicei se cere în format PDF). Iar pentru unele posturi se cere şi o scrisoare de intenţie, un eseu scurt sau nişte informaţii suplimentare.
Australia şi Israel sunt doar două locaţii din multitudinea pe care o pune Google la bătaie pentru un internship. Acum tot ce trebuie să faci este să fii potrivit pentru post. Pare dificil, dar lucrurile buni vin doar pentru cei care îndrăznesc să se autodepăşească. Aşa că, dacă sunteţi interesaţi, AICI găsiţi internshipurile Google.
Cum se intervievează
Se caută oameni inteligenţi, orientaţi către lucrul în echipă. Când ajungi la un interviu la Google, cel mai probabil vei discuta cu 4 sau 5 Googleri. Aceştia caută 4 lucruri în viitorul angajat.
Leadership – „Vrem să ştim cum îţi flexezi muşchii în diferite situaţii în aşa fel încât să mobilizezi o echipă. Acest lucru îl poţi face asumându-ţi rolul de lider la serviciu sau cu o organizaţie sau ajutând o echipă chiar dacă nu ai fost numit liderul ei”.
Cunoştinţe legate de rolul tău în companie – „Căutăm oameni care au o varietate de puncte forte şi pasiuni, nu doar talente izolate. Vrem să ne asigurăm că ai experienţa necesară care să te propulseze pe postul tău. Pentru candidaţii din domeniul ingineriei, în particular, verificăm talentele tale în codare şi cele tehnice”.
Cum gândeşti – „Nu ne interesează notele şi alte transcrieri, ci vrem să ştim cum gândeşti. O să îţi punem câteva întrebări pentru a vedea cum rezolvi o problemă, aşa ne vom da seama şi despre felul în care gândeşti. Arată-ne cum abordezi o problemă pe care ţi-o vom prezenta. Nu încerca să ne dai „răspunsul corect””.
Googleness – Vrem să simţim vibraţia care te face pe tine să ticăi. De asemenea, vrem să ştim că acesta este un loc în care tu te vei dezvolta, aşa că vom căuta semne care te vor face să te simţi confortabil.
Cum se decide angajarea
Mai sunt alte câteva caracteristici pe care cei de la Google vor să le vadă înainte de a decide pe cine angajează.
Colectează informaţii de la Googleri – În cadrul companiei se lucrează cu o serie de echipe din diferite state ale lumii. Ca să îţi faci o idee despre cum se lucrează la noi, o parte din interviurile tale ai putea să le dai chiar cu viitori colegi, în timp ce alţii vor fi din cadrul altor echipe. Această procedură îi ajută să vadă cât de bine vei colabora şi te vei potrivi la Google per total.
Comitete independente de Googleri ajută compania să îşi dea seama că merită să te angajeze pe termen lung – Un grup independent de colegi din cadrul Google colectează informaţiile de la intervievatori. Acest comitet este responsabil cu asigurarea unui proces de recrutare cât mai corect.
„Credem că dacă dacă angajăm oamenii buni şi îi implicăm în procesul de angajare vor găsi oameni la fel de buni sau chiar mai buni. În acest fel reducem şi timpul de angajare şi creştem comunicarea cu anumiţi candidaţi”, spun oficialii Google. Primii Googleri au identificat această procedură cu mai bine de 10 ani în urmă şi permite companiei să îşi menţină valorile cu care a început chiar dacă aceasta este în continuă dezvoltare.
„La Google nu acceptăm diferenţa, noi o săprbătorim, o susţinem şi ne dezvoltăm cu ajutorul acesteia spre beneficiul angajatului, produselor şi comunităţii noastre”, se scrie pe site-ul companiei.