Ghidul fotografiei perfecte pe LinkedIn
Pentru a-ţi mări şansele de a fi convocat la o întâlnire este indispensabil să ai o fotografie de profil. Este prima impresie pe care o creezi şi cea care va stârni interesul angajatorului de a insista mai mult asupra profilului şi CV-ului tău.
1. Degajează fundalul
O fotografie făcută stând cu spatele la un perete sau panoul alb sau uni va face privitorul să se concentreze asupra persoanei tale, nu asupra fundalului. Pare tentant să pui o fotografie făcută în faţa unui perete plin cu tablouri sau a mobilei, dar rişti să deturnezi atenţia privitorului.
2. Foloseşte lumină naturală
Ca să ai cea mai bună imagine, fereşte-te de blitz, care are tendinţa de a înăspri trăsăsturile. Alege să faci fotografia într-un moment al zilei în care poţi profita de lumina naturală.
3. Alege cel mai bun unghi
Dacă îţi faci singur fotografie, nu o face privind în jos, ci privind în sus, vei arăta mai bine.
4. Selfie la profilul de pe LinkedIn?
Poţi face şi un selfie pentru profilul LinkedIn, dar ar fi bine să nu ţi se vadă mâna şi nici să nu fii într-o poziţie nefirească. Foloseşte un trepied sau un băţ pentru selfie.
5. Cum te îmbraci în poza de profil pe LinkedIn?
Chiar dacă ţi se pare că nu mai e nevoie să îţi spună nimeni, evită decolteurile ameţitoare, bijuteriile extravagante şi ochelarii de soare. Dacă ai o fotografie bust, alege o ţinută clasică, din care se poate înţelege că ştii să te comporţi în cadru profesional.
6. Nu centra fotografia
Pentru un cadraj reuşit, respectă regula treimilor. Dacă plasezi chipul în centru imaginii, vei avea o fotografie plată. Ca să ai o fotografie cu proporţii bune pentru profil, centrează-te pe gât, nu pe ochi.
7. Nu încerca să pari amuzant
Deşi anumite posturi merg între prieteni şi strângi multe like-uri pe Facebook, nu le poţi folosi pe reţelele de socializare profesionale. Evită să faci grimase sau sa scoţi limba în fotografia de pe LinkedIn. Priveşte-te în oglindă şi fă exerciţii de zâmbit natural şi relaxat.