Control N anunţă noi sesiuni de curs pentru First Draft şi Director’s Cut
Pasionaţii de regie de film au şansa să fie iniţiaţi în domeniu în perioada 11 martie – 4 aprilie 2013 în cadrul celei de-a treia sesiuni de curs pentru Director’s Cut – curs de regie de film pentru amatori.
Atelierul de scenaristică First Draft, lansat de Control N în 2009, se adresează amatorilor și începătorilor în domeniul scenaristicii de film și prezintă în detaliu elementele de bază în scrierea unui scenariu de scurt metraj – premisă, personaje, conflict, structură dramaturgică, dialog, precum și elemente de formatare și limbaj specific scenaristicii de film.
Cursul este interactiv, fiecare dintre participanți putând să aibă în portofoliu, la finalul celor 8 săptămâni, un prim scenariu de scurt metraj. Fiecare curs durează două ore și este compus din discuții aplicate și vizionări de filme. Workshop-ul înseamnă mai mult decât cele două ore de curs, petrecute alături de traineri în fiecare săptămână. Participanții primesc teme specifice după fiecare curs și, până la viitoarea întâlnire, ei sunt indrumați on-line în vederea perfecționării tehnicilor de viitori scenariști.
Cursul este susținut de scenaristile Ana Agopian şi Oana Răsuceanu. Cea de-a opta sesiune a atelierului First Draft va începe pe 27 februarie, de la ora 19:00 și va continua în fiecare miercuri, timp de 8 săptămâni, până în data de 17 aprilie. Numărul maxim de participanți la curs este de 15. Nu există limită de vârstă. Taxa de participare este de 1000 Ron, respectiv 800 Ron (pentru elevi și studenți).
Cursul de regie de film pentru amatori Director’s Cut este alcătuit din 8 ședințe interactive, cu discuții, teme pentru acasă și experimente de percepție. Susținut de regizoarea Iulia Rugină, Director's Cut se adresează tuturor celor pasionați de film, fără o pregătire prealabilă în domeniu, care vor să înțeleagă cum se vede un film și din cealaltă parte a camerei de filmare.
Director’s Cut îşi propune să analizeze teoretic toți pașii urmăriți de obicei de un regizor în spunerea unei povești în imagini. În cadrul cursului se vor pune bazele înțelegerii unui film din punctul de vedere al regizorului. Se va trece succint prin istoria filmului, se vor discuta și analiza secvențe din filme de lung metraj, vor fi prezentate noțiuni ce țin de scenariu, concepția regizorală, decupajul regizoral, lucrul cu actorii și implicarea regizorului în toate etapele realizării unui film, fie el de scurt sau de lung metraj.