Balanța puterii se schimbă. De ce m-aș angaja la tine?
85% dintre cei intervievați, în cel mai recent studiu al Universum, bazat pe tipurile de personalități potrivite diverselor domenii în carieră, au afirmat că munca lor este o parte din ceea ce sunt, și nu este doar o cale de a face bani. Cam la aceeași concluzie s-a ajuns și într-un studiu al United Minds din 2011, când șase din zece respondenți au afirmat același lucru.
În statele în care Universum a aplicat studiul, rezultatele au arătat că pentru angajați pe primul loc este echilibrul dintre viața privată și serviciu, cu excepția Rusiei și Poloniei, unde prioritar a fost securizarea locului de muncă. În Africa de Sud, pe primul loc a fost pusă dăruința față de o cauză nobilă.
Vor business propriu
Un studiu al PwC, realizat printre mileniali,arăta același lucru în 2011: cel mai influent factor în decizia de acceptare al unui nou job era oportunitatea de dezvoltare personală. Unii studenți chiar au început să își dezvolte un țel propriu în a-și construi propriul business.
În cadrul aceluiași studiu din 2013, întrebați despre planurile de carieră, studenții au arătat un interes puternic față de o carieră proprie în antreprenoriat. Acest lucru a fost aproape de adevăr în Marea Britanie, Suedia, Polonia și Rusia, unde mai bine de 15% dintre studenți au răspuns că vor să aibă propria afacere.
Rezultate tangibile
Universum Student Survey arată faptul că produsele și serviciile intrigante reprezintă unele dintre cele mai interesante atribute la un angajator, potrivit employerbrandingtoday.com.
Când angajații nu văd un rezultat tangibil al organizației în societate, se orientează către alte rezultate pe care le pot vedea, aducă produsele tangibile pe care compania le realizează. În concluzie, ajungem la traiul de acum câteva zeci sau sute de ani în care omul își cultiva singur mâncarea, își făcea singur hainele și alte astfel de activități.
Pe scurt, ne întoarcem la o stare în care echilibrul dintre viața personală și serviciu este foarte important și asta pentru că acestea două nu sunt entități separate. În societățile agricole de acum câteva sute de ani, munca și viața personală erau inseparabile, dar acest lucru s-a schimbat odată cu perioada industrializării când divizarea a devenit mult mai accentuată.
Paradoxal, astăzi, tehnologia, ajută la sincronizarea celor două din nou. Astfel că, angajații pot lucra de unde și când vor ei, atâta timp cât rezultatele există. În loc să fie preocupați de timpul pe care-l petrec în afara muncii pentru a face ceea ce le place, aceștia devin interesați de timpul pe care-l au la serviciu pentru a face ce le place. Din acest motiv, eficiența este esențiala, mai ales că multe companii încep să se gândească să ofere un mediu de lucru în care viața și cariera sunt un singur lucru.