Ar putea fi următorul unicorn? Un start-up românesc de tehnologie face angajări în Capitală
Un start-up românesc de tehnologie plănuiește să își dubleze numărul angajaților și va angaja în perioada următoare 20 de programatori. Compania a deschis recent în București un centru de dezvoltare și vrea să angajeze absolvenți de la facultățile de programare, care se pregătesc să intre pe piața muncii.
Ar putea fi următorul unicorn?
Startup-ul românesc de tehnologie Swazm are acum 20 de angajați. A pornit la drum ca o soluție dezvoltată de Vali Mălinoiu, CEO și fondator, care a dorit să creeze o soluție de face streaming de date în condiții limitative, așa că a inventat un nou protocol de transmisie a datelor. Proiectul a evoluat în timp. Acum firma este considerată, una dintre companiile de blockchain cu cel mai mare potențial de dezvoltare pentru scalabilitatea infrastructurilor descentralizate de pe piață. Compania a fost înființată în 2018, dar tehnologia este în dezvoltare încă din 2013.
Planurile de viitor ale echipei împlică dezvoltarea unui cadru de tip IaaS (Infrastructure as a service) pe care dezvoltatorii de aplicații distribuite să poată lansa orice proiect, indiferent de limbajul de programare folosit, oferind un potențial de scalare, flexibilitate și compatibilitate cross-chain nemaiîntâlnit, în timp utilizatorii casnici vor avea la dispoziție posibilitatea de a de a monetiza timpii morți de pe propriul laptop.
“Ne aflăm într-un continuu proces de recrutare, deoarece interesul comercial cauzat de tehnologie necesită acest demers. Avem nevoie să creștem echipa pentru a putea duce mai departe dezvoltarea unui ecosistem în jurul soluției tehnologice și dezvoltarea de funcționalități adiționale.“
Ce promite angajatorul
*Atmosfera relaxată si plăcută;
* Fără ierarhii bine definite;
* ore flexibile de lucru;
* abonament premium la servicii medicale private;
* abonament la sală;
*sediu în centrul Capitalei.
Conform companiei, startup-urile de tehnologie par să fie tot mai atrăgătoare pentru noua generație de programatori, pentru că atmosfera la birou este mai relaxată și mai plăcută, deoarece startup-urile pun adesea accentul pe creativitate și inovație pentru a se dezvolta. Tinerii programatori au șansa să învețe mai multe într-un timp mult mai scurt.
De asemenea, în startup-uri nu există ierarhii bine definite. Fondatorii și angajații lucrează adesea împreună, pentru a dezvolta cele mai bune soluții, accentul fiind întotdeauna pe creativitate și inovatie.