Mediul antreprenorial românesc se poate dezvolta firesc, cu tineri pasionați
Mediul antreprenorial din România se poate dezvolta mult mai bine prin conectarea start-up-urilor române. Cu tineri pasionați de business, pentru a crește afacerile locale. Și se știe bine că entuziasmul start-up-urilor merge mână în mână cu energia tinerilor. Cu condiția ca acești tineri să fie motivați.
Toate acestea nu reprezintă sloganuri, ci lucruri care decurg firesc și la nivel mondial. Astfel, Techcelerator și asociația pentru tineri AIESEC au încheiat un parteneriat. Prin intermediul căruia studenții străini din această rețea internațională cu filiale în 126 de țări pot colabora. Acest lucru se produce în premieră în România, cu start-up-urile înscrise într-un program de accelerare. Mai exact aceasta e o premieră în România, pentru că ONG-urile de tineret au avut colaborări până acum doar cu corporații. Nu și cu acceleratoare.
Acces la comunitățile internaționale
Noua ediție a acestui proiect a început în noiembrie, durează 10 săptămâni, și are loc atât în București, cât și în Cluj-Napoca. Cu ajutorul a 50 de mentori români și străini. Totul include și sesiuni intensive de coaching de afaceri, mentorat, evaluare specifică a ecosistemului de start-up-uri și servicii de marketing. Start-up-urile vor avea, de asemenea, acces la comunitățile internaționale pentru dezvoltarea și expunerea pe piața mondială. La sfârșitul programului de accelerare, start-up-urile participante își vor prezenta public proiectele la un eveniment de tip DemoDay, pentru a atrage investiții suplimentare.
Un pas important
Studenții internaționali care doresc să își valorifice cunoștințele pot aplica pe platforma asociației pentru a-și alege start-up-ul afiliat Techcelerator în cadrul căruia doresc să efectueze un stagiu de practică. Cele patru zone de activitate pentru care pot aplica sunt interesante. Și anume: design grafic, dezvoltare web, marketing/PR, respectiv dezvoltarea afacerii. Stadiul de practică durează două luni de zile, cu posibilitate de prelungire.
În prezent, opt studenți din șase țări (Brazilia, Danemarca, Egipt, Italia, Portugalia și Turcia) au fost acceptați în program. „Ne bucurăm mult de colaborarea cu echipa Techcelerator; de la început au demonstrat că sunt foarte deschiși și proactivi în a susține acest proiect împreună cu start-up-urile participante în accelerator. Acest parteneriat marchează un pas important în misiunea noastră de a dezvolta mediul antreprenorial din România prin conectarea start-up-urilor române cu tineri pasionați de business pentru a crește afacerile locale”, spune Ciprian Crăciun, Director pentru parteneriatele naționale, AIESEC România .