Franciza intre prietene
In 2008 Corina Bernschutz a pus pe picioare primul magazin de ceaiuri de pe strada Smardan. Sorella a preluat ideea afacerii in sistem franciza doi ani mai tarziu si a devenit administratorul ceainariei in care a investit 25 000 de euro. Pentru ca socotelile de acasa nu se potrivesc cu cele din targ, antreprenoarea si-a depasit bugetul stabilit in planul de afaceri. Desi ceainaria a fost deschisa cu emotii in plin sezon, oamenii au fost placut suprinsi sa vada ca ceaiul poate fi consumat si altfel decat fierbinte. La inceput, criza si-a pus amprenta, iar antreprenoarea a fost nevoita sa sustina business-ul cu bani din buzunar pana in toamna lui 2010. Iarna a fost o perioada buna pentru ceainarie, in special de sarbatori cand lumea a preferat sa cumpere altfel de cadouri.
Target pestrit
„Vin si tineri, vin si oameni in varsta care au gasit o atmosfera nostalgica. Daca vorbim de nivelul de educatie, sunt oameni cu mult bun-simt, cunoscatori de ceaiuri, chiar si oameni simpli care au o curiozitate fata de locatie sau ceaiuri“, spune Sorella Surugiu.
Spatiul este atat de apreciat incat a fost folosit in pictorialele din revistele de moda, dar si pentru diferite filmari.
Planuri vechi si noi
Orice inceput este presarat cu incertitudini si decizii nepotrivite. „O decizie nepotrivita a fost alegerea primei echipe cu care am plecat la drum. In prezent, totul s-a asezat. Este un loc unde angajatii trebuie sa faca cu drag ceea ce fac, sa fie calmi si primitori“ spune antreprenoarea.
La inceput, actualii angajati au beneficiat de training, insa dobandesc experienta in fiecare zi. Adica beau ceaiuri, primesc informatii noi, se documenteaza, astfel incat sa aiba cunostinte despre produsele pe care le servesc.
Momentan, antreprenoarea nu are planuri de extindere, deoarece este concentrata pe recuperarea investitiei. „Dorim sa ne extindem, insa nu in viitorul prea apropiat. Ne dorim sa mai deschidem un spatiu, insa nu si mai multe, pentru ca aceasta afacere se face cu pasiune, trebuie sa i te dedici. E genul de afacere din care nu te imbogatesti. Este mai mult de suflet“ spune ea.