Fă ceva în care să crezi!
Dana Miricioiu, specializată în chirurgie plastică – microchirurgie reconstructivă, a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ în anul 1994. Ea a lucrat în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) până în anul 2007, când a pus bazele propriului cabinet de tratamente şi proceduri care îmbunătăţesc aspectul estetic: ClassMediSpa. Debutul a fost unul de succes, reuşind să obţină profit în toţi cei cinci ani care au trecut de la lansarea acestuia, în ciuda faptului că criza economică şi-a făcut simţită prezenţa din plin în România.
În perioada în care a lucrat în cadrul Clinicii de Chirurgie Plastică Microchirurgie Reconstructivă, Dana Miricioiu a lansat împreună cu SUUB şi Fundaţia Hope for a Life (al cărei membru fondator şi preşedinte este) programul Acord – de depistare precoce a cancerului de sân şi reconstrucţie mamară postmastectomie – program care s-a desfăşurat pe parcursul a trei ani. Toată experienţa acumulată de Miricioiu în această perioadă s-a materializat în cartea Învaţă să învingi – Cancerul de sân se poate vindeca, care are ca scop informarea corectă şi educarea femeilor în tot ceea ce priveşte cancerul de sân.
Dr. Dana Miricioiu a introdus în România tehnici noi de menţinere a sănătăţii pielii prin intervenţii laser, fiind proprietara celui mai performant aparat de laser folosit în tratamentele estetice, fabricat de Sciton, USA. Acesta s-a clasat la începutul anului 2012 pe locul întâi, conform „The Medical Spa MD Physician Report“ , fiind cel mai folosit aparat de acest gen în cabinetele medicale din lume şi obţinând cel mai ridicat punctaj în ceea ce priveşte performanţele clinice, dar şi siguranţa pacientului.
13 000 de pacienţi în cinci ani
ClassMediSpa a luat naştere acum cinci ani şi a tratat de atunci peste 13.000 de pacienţi. Cu o cifră de afaceri de 800 000 de euro în 2011, proprietara clinicii intenţionează să deschidă o nouă unitate în afara României: în ţara tuturor posibilităţilor. Investiţia pentru clinica din SUA poate ajunge la două milioane de euro.
Deşi a avut un parcurs uimitor, Dana Miricioiu recunoaşte că începutul a fost dificil, însă susţine că a fost convinsă că va reuşi. „Am început această afacere într-o cumpănă a vieţii. A trebuit să o iau de la zero, am fost nevoită să fac un credit extrem de mare şi riscurile la care m-am expus erau pe măsură. Nu aveam decât o variantă: să reuşesc. Când am deschis acest cabinet, mi-am dat demisia de la spital. Am lăsat un post care îmi oferea o oarecare siguranţă, chiar dacă salariul era foarte mic. Nu puteam să fac într-un mod profesionist şi treaba la spital, şi pe cea de la cabinet. În primul rând, nu mi-ar fi permis timpul. La spital, pierdeam 14 zile pe lună, or, nu poţi începe un business ştiind că două săptămâni te vei ocupa de altceva. Gândul că trebuia să am bani ca să îmi întreţin copilul m-a făcut să îmi asum toate aceste riscuri“, povesteşte plasticianul despre începuturile acestei frumoase şi dificile experienţe.
Reuşita cere sacrificii mari
La început, Dana Miricioiu s-a văzut nevoită să muncească 18 ore pe zi, chiar dacă aceasta însemna că trebuie să îşi lase copilul de 11 ani şi jumătate singur acasă. „Dacă voiam să am vreo şansă să reuşesc trebuia să fac acest lucru, chiar dacă m-a durut şi nu eram cu inima împăcată. De altfel, copilul m-a sprijinit extraordinar de mult şi psihic, şi logistic, în acest business. La acea vârstă fragedă, Vlad – băiatul meu, mi-a făcut site-ul şi plianturile pe care le folosesc şi acum. Faptul că a fost antrenat cu mine în această bucăţică şi a înţeles că trebuie să facem sacrificii ca acest cabinet să meargă m-a ajutat extraordinar de mult“, afirmă Miricioiu. Specialistul consideră că oricine poate reuşi să obţină ceea ce îşi doreşte. „Trebuie să faci ceva în care crezi cu adevărat, să depui toată energia, să perseverezi şi este imposibil să nu îţi reuşească. Dar dacă laşi ceva din toate acestea, chiar şi un procent, rişti să ai parte de un eşec. Pentru mine a fost foarte dificil, dar nu m-am abătut de la ţelul meu pentru că aceasta era singura cale. Renunţasem la tot, aveam de plătit o rată în fiecare lună şi un copil de crescut. Când ai asemenea presiuni, cumva te ajută să nu dai greş. Acum sunt o femeie împlinită“, spune antreprenoarea.
Reuşita te face mai relaxat
O satisfacţie foarte mare a plasticianului este fapul că 80% dintre clienţii săi au rămas fideli, ceea ce spune foarte multe şi despre profesionalismul şi rezultatele sale. „E ceva să ştii că ai pornit de la zero singur şi ai ajuns să ai o situaţie materială care îţi poate asigura ziua de mâine; asta te face să fii un pic mai relaxat. Însă, o afacere nu se opreşte niciodată ca activitate. Dacă te mulţumeşti cu ce ai şi nu încerci să îţi creşti afacerea permanent, intervine imediat declinul“, atenţionează ea. Pe Miricioiu a impulsionat-o foarte mult şi faptul că a văzut oameni în jurul ei care au reuşit să obţină ceea ce şi-au dorit. „Mi-am spus că dacă ei au putut şi eu pot. Trebuie ştiut că nimic nu se poate face fără sacrificii financiare, sufleteşti…“
Plasticianul a ştiut dintotdeauna că acesta este drumul pe care vrea să îl urmeze în viaţă. „Nu m-am gândit vreodată că aş putea să fac altceva, să lucrez în alt domeniu. Când eram mică am avut o păpuşă pe care făceam tot felul de operaţii, ea era cobaiul meu. Practic, totul a fost îndreptat spre domeniul ăsta, astfel încât atunci când am ajuns în situaţia de a decide ce vreau să fac, mi–a părut o alegere naturală, firească, uşoară.“
Excelenţă în Laser
În cadrul unui studiu efectuat în septembrie 2011 de către „The Medical Spa MD Physician Report“ în clinicile medicale de tip MediSpa şi Laser Clinics din SUA, Canada, America de Sud, Europa şi Australia, laserul pe care Class MediSpa îl foloseşte de mai bine de cinci ani, s-a clasat pe locul I. Sciton Laser Profile este cel mai folosit laser în cabinetele medicale din lume obţinând cel mai ridicat punctaj din punct de vedere al performanţelor clinice, dar şi al siguranţei pacientului.
Laserul de la ClassMediSpa tratează probleme estetice precum ridurile, cicatricile postoperatorii sau post acnee, leziunile pigmentare ori afecţiunile vasculare. De asemenea, acest laser previne îmbătrânirea prematură a pielii prin intervenţii invazive sau noninvazive care regenerează şi remodelează pielea.
Costul mediu al unui tratament laser complet pentru o pacientă de 35 de ani se situează în jurul sumei de 1.600 de euro. Vorbim de o femeie care nu are afecţiuni de tipul cicatricilor după acnee, pete pigmentare. Intervenţiile recomandate sunt un peeling laser superficial (de două ori pe an) şi o intervenţie laser 3D.