„Oamenii se plâng prea mult și nu se concentrează să muncească pentru visul lor”
Giedre a studiat managementul și dreptul în Vilnius (Mykolas Romeris University), dar și Drept Internațional la Paris (Rene Descartes University). Are și o diplomă de master în Drept Financiar. Giedre consideră că oamenii trebuie să studieze constant pentru a-și menține vii cunoștințele. În acest an a primit un certificat pentru absolvirea unor studii de economie la Universitatea din Michigan. De asemenea, din când în când participă la diferite cursuri relevante pentru job-ul și poziția lui în companie. Când era mică Giedre își dorea să devină polițistă. „Credeam că cei care practică această meserie aduc ordine și pace în viața noastră. Am vrut să particip la crearea unui mediu sigur pentru oameni ”, spune aceasta. Primul ei job a fost de administrator al unei companii care organiza training-uri pentru ofițeri din domeniul militar, al apărării naționale și forțelor speciale. De asemenea, compania avea și un departament de vânzări de produse pentru domeniul militar. „Am obținut job- ul datorită background-ului meu educațional – căutau o persoană familiarizată cu dreptul și în special cu procedurile de apărare națională, dar care să și vorbească limba franceză (Franța era un partener major)”, explică ea.
Nu a fost deloc un job feminin – a trebuit să învățe cum să folosescă și să asambleze arme, să lucreze într-un mediu dominat de bărbați. „Aceștia se îndoiau de abilitățile unei femei de a performa în acest domeniu. A fost o experiență interesantă din care am învățat o groază de lucruri”, mai spune Deputy Managerul.
Experiență în domeniul bancar, petrolier și farmaceutic
Giedre a lucrat în domenii diverse și a învățat foarte multe lucruri din fiecare. Își aduc aminte că la primul ei loc de muncă, din cauză că un coleg era bolnav, a trebuit să defășoare un trainig despre folosirea elctroșocurilor pentru 50 de politiști. Avea doar 23 de ani și în fața ei erau 50 de polițiști care lucrau în domeniu de cel puțin 23 de ani. Aceasta este și cauza pentru care a fost extrem de dificil să-i determine să o trateze cu seriozitate, dar acest job a ajutat-o mult în experiențele viitoare.
Printre proiectele mai mari, Giedre menționează contractele de cooperare cu Swedbank (una dintre cele mai mari bănci din Lituania), Pfizer (una dintre cele mai mari companii farmaceutice), Orlen (o companie petrolieră), Ministerul Sănătății din Lituania. După un asemenea prim contract a fost promovată de la sales manager la project manager – lucru ce a reprezentat o mare reușită pentru ea. Cel mai recent proiect al său este Europa Royale Hotel. Aici ocupă funcția de Deputy Manager.
„Încerc să învăț de la clienți, colegi și din greșeli”
Crede că la construirea carierei de succes au ajutat-o foarte mult loialitatea, răbdarea și sinceritatea. Însă, poate mai importante decât aceste aspect este faptul că a lucrat pentru fiecare companie ca și cum ar fi fost a ei – cu dăruire și pasiune. Fără să numere orele de muncă sau salariul. „Cred că mulți oameni aflați în poziții importante se supraevaluează și pierd respectul colegilor și al autorităților. Încerc să învăț în fiecare zi de la oaspeții hotelului, de la colegi și din greseli. În acest fel căpătăm experiență”, recunoaște ea.
Specialista nu crede în succes, crede doar în muncă. „Succesul este de fapt competența de care dăm dovadă, munca depusă și abilitățile noastre. Oricine poate avea succes dacă muncește suficient pentru a-l obține. Cred că oamenii se plâng prea mult și nu se concentrează să muncească pentru îndeplinirea visului lor”, este de părere Giedre.
Banii sunt o unealtă, nu un scop!
Întrebată despre echilibrul work-life-balance recunoaște că momentan locul de muncă este prioritatea ei. „ Job-ul este însuși viața mea. Viața persoanală trebuie să-și facă loc. Nu există niciun echilibru. Hotelul trebuie să funcționeze 24h/7 zile pe săptămână. Așa trebuie să faci și tu. Am colegi minunați și lucrez într-un hotel frumos – aici este familia mea. Sunt conștientă că va veni și acel moment, când familia va reprezenta prima și cea mai importantă alegere. Atunci voi căuta mijloacele prin care să păstrez echilibrul între cele două”.
Giedra îl are ca mentor chiar pe tatăl ei, un om de afaceri de succes care a învățat-o cele mai prețioase lecții: să fie onestă și dedicată în tot ce face, să-i respecte pe oameni și, cea mai important lecție pentru fericire – banii sunt o unealtă, nu un scop”.
Bucură-te de prezent!
Giedre le recomandă tinerilor aflați la început de drum să își urmeaze visul: „nu te opri niciun moment din a crede în el, muncește din greu și se va îndeplini”. Chiar dacă acum are o carieră de succes, ea recunoaște că a avut și eșecuri, dar susține că tocmai acestea au fost elementele care au ajutat-o să ajungă unde este astăzi. „Cu toții facem greșeli. Cel mai mare eșec al meu a fost să acod încredere unor oameni care nu meritau, iar acest lucru costa foarte mult compania. După asemenea experiențe e dificil să mai ai încredere în cineva. Dar așa învățăm! Aici se potrivește citatul meu preferat: ce nu te ucide, te face mai puternic”, adaugă Giedre, care caută întodeauna aspectele pozitive ale fiecărei întâmplări. Deputy managerul încearcă să descopere cât mai multe culturi, religii, filosofii, țări, oameni și să învețe ce e mai bun de la fiecare. „Caut să cred în bunăvoință și să nu-mi pierd timp cultivând sentimente negative deoarece te rănesc în primul rând pe tine. Caut să găsesc întodeauna variante de compromis. Caut să-i tratez pe alții așa cum îmi doresc să fiu tratată”. Giedre mai spune că cele mai bune lucruri în viață stau ascunse în micile detalii. „Nu le ratați. Eu nu trăiesc pentru viitor, încerc mereu să mă bucur de viața mea din prezent”, ne expune Giedre filosofia ei de viață.